Stage – Marketingcommunicatie

Hey marketing wizard, let’s play!

Wil jij ervaren hoe het is om in een hippe en gezellige omgeving tijdens het werk ook zo nu en dan te kunnen gamen? In deze stage ontdek je naast de kneepjes van het marketingvak ook dé succesformule voor plezierig werken. Ook ontdek je waarom de ICT wereld zo boeiend is, nu en in de toekomst.

Wij zijn de Praegustatoren. Praegus is een consultancyhuis en opleidingscentrum in de ICT sector met specialisme software testen. Klinkt niet flitsend? Toch zijn we een club vooruitstrevende, eigenwijze en ondernemende mensen met een duidelijke missie: Van onze klanten sterkere (ICT) organisaties maken. Zo hielpen we mee met de lancering van een boodschappenapp van een grote retailer, helpen we het bekendste Nederlandse vliegveld hun ambitie als grootste digitale airport ter wereld waar te maken, zorgen we ervoor dat een grote zorgverlener een goede beurt maakt bij bezoekers op hun website en dat de postbezorger direct weet wanneer iemand is verhuisd. En dat is niet niks, want wij staan voor de kwaliteit van deze ICT systemen. Dat is best belangrijk werk, want als het mis gaat, kan het onze klant zomaar een flinke dosis business of imago kosten. En zie hier het haakje met jouw vakgebied. Want dat wij, als team, onze klanten behoeden van slapeloze nachten met onze innovaties en state-of-the-art testsystemen is best imposant. De manier hoe we dit aan de buitenwereld vertellen, kan echter wel wat flitsender en dat is precies waar jij ons bij kan gaan helpen:

 • Creatie: Je helpt mee onze ideeën en uitingen door te ontwikkelen, maar ook met het bedenken van nieuwe manieren om onze doelgroep (ook voor onze Academy) te bereiken. Of je steekt iets ouds in een nieuw jasje, zolang het maar bij ons past.
 • Content: je zorgt ervoor dat zowel onze online als offline communicatie door de juiste boodschap wordt overgebracht naar de buitenwereld, zodat iedereen begrijpt wie wij zijn en wat we doen. Daarin is je creatieve inbreng zeer gewenst, want ook onze online (waaronder social media) kan nog wel een verhelderende blik gebruiken. Daarnaast maak je nieuwe folders en brochures, o.a. voor onze Academy.
 • Analyse: je wordt een kei in het analyseren van gegevens die wij via onze tooling, Google Analytics en onze website gaan binnen krijgen. Je helpt mee in SEO optimalisatie tezamen met ons SEO bureau.
 • Strategisch Plan: We zijn zeer benieuwd of jouw geleerde theorie terug te vertalen is in een opfrisbeurt voor ons Marketing Plan. Je hebt daar vast wel een mening over.
 • Eventorganisatie: Als je het ook nog leuk vindt om events te organiseren, dan zijn jouw ideeën en hulp ook hierbij zeer waardevol.
 • …en wat jij denkt nog meer te kunnen verbeteren bij ons. Want wij houden wel van nieuwe inzichten en creatieve ingevingen!

Dan over jou: wie ben jij?

Je bent proactief en ondernemend. Je vind het fijn om zelfstandig te werken en komt je informatie vanuit jezelf wel halen. Je vraagt om hulp als je het even niet meer weet en gaat op onderzoek uit als je denkt dat het beter kan. Jouw actiegerichte en ‘get things done’-mentaliteit zijn precies wat wij nodig hebben!

Je bent creatief. Je hoofd barst van de ideeën. Je neemt ons mee in jouw wereld als jij denkt dat het anders of beter kan, zodat ook wij binnen onze marketingcommunicatie kunnen innoveren.

Je hebt lef. En je bent niet bang voor verantwoordelijkheden. Je weet je ideeën om te zetten in concrete doelen en acties en handelt daarna, ook als het even alleen op jou neerkomt. Wij vertrouwen op jouw inbreng en dat het goed komt. En fouten maken mag bij ons. Daar leer je van, want wij helpen je hoe die te herstellen. Dus naast dat we je alle hulp bieden, durf jij er zelf ook voor te gaan.

Dit vragen we van jou:

 • Minimaal derdejaars HBO in de richting Marketing, Communicatie of Media.
 • Je hebt grote affiniteit met contentmarketing en -strategie.
 • Website en/of WordPress ervaring is een pré.
 • Je bent beschikbaar vanaf januari/februari 2019; duur van de stage is in overleg (4-6 maanden).

Wat wij bieden.

 • Een stageplek bij het leukste ICT bedrijf van Nederland.
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief (maar als je hulp nodig hebt, geven we die natuurlijk).
 • Een heerlijke werkplek in het groen op een landgoed bij Amersfoort (Leusden).
 • Een stagevergoeding varieert van €350,- tot €500,- (afhankelijk van studiejaar).
 • Zo nu en dan lekker gamen met de Praegustatoren in ons eigen Praegus Café.
 • Werkervaring opdoen in één van de branches, waar in de toekomst ook zeker nog werk in is.

The place to be. We overdrijven niet als we zeggen dat we op een prachtig landgoed gehuisvest zijn, een unieke en bosrijke locatie. Zo midden tussen het groen, verwacht je niet dat de A28 maar 100 meter ver is en de A1 slechts 2 kilometer ervan is verwijderd. Naast voldoende parkeergelegenheid (gratis) stopt ook de bus voor de deur. Ook hebben we een kleedruimte met douches tot onze beschikking, mocht je tijdens de lunchpauze willen hardlopen door het bos.

Vragen over deze stage bij Praegus? Contact onze Marte op 06-43531116 of mail naar werkenbij@praegus.nl of solliciteer direct via onderstaande formulier.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.