Aan de slag met Continuous Integration & Continuous Delivery

[praegus-academy-training-list amount=3 trainingID=40]

Met de adoptie van ‘Agile werken’ is Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) een ‘onmisbaar’ hulpmiddel binnen het software delivery proces.  

Maar wat is Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD)?  Welke buildtools worden hiervoor gebruikt? Wat is een buildpipeline? 

Dit zijn enkele vragen waarop in deze module wordt ingegaan. We introduceren in deze module diverse tools die gebruikt kunnen worden voor CI en CD. Ook wordt in deze module het opzetten en het gebruiken van deze tools behandeld. 

Doelgroep:Testers, Architecten, Engineers, beheerders of kwaliteitscontroleurs die een gezonde basis willen met betrekking tot Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) 

Voorkennis: Beperkt. Kennis van en ervaring met testen is een pré, programmeer- en scriptervaring is ook een pré maar geen vereiste. 

Onderwerpen: 

  • Wat houdt CI/CD in; 
  • Wat heb je technisch en organisatorisch nodig voor CI/CD? 
  • Welke stappen moet je nemen voor het inrichten van de tools; 
  • Hoe pas ik CI/CD toe? 

Gedurende deze module zullen praktijkvoorbeelden en opdrachten worden gebruikt om hands-on ervaring op te doen met CI, CD en het gebruik van buildtools. Tijdens deze module wordt onder andere gebruikt gemaakt van Jenkins.

Resultaat:  Deze module geeft de cursist een basisbegrip en kennis van CI, CD en het gebruik van buildtools. 

Cursus/materiaal:  De deelnemer dient te beschikken over een laptop met local admin rechten (Windows, Linux of Mac OSX). 

Duur:  8 uur. 

Prijs:  € 595,- (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)

[praegus-academy-registration-form trainingid=40]

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.