Praegus Academy lanceert uniek gratis online leerplatform voor software testers

Praegus Academy heeft een nieuw online leerplatform gelanceerd voor iedereen die te maken heeft met software testen. Met een groot aanbod aan (gratis) trainingen verkrijgen cursisten een brede basis op het gebied van software testen en testautomatisering. De trainingen zijn volledig Nederlandstalig, wat uniek is, en maakt gebruik van laagdrempelig in te zetten tools. Hierdoor kan iedereen aan de slag met de trainingen. Naast het leren in je eigen tempo is het ook mogelijk om bij de training ondersteuning te krijgen van de docent en toe te treden tot een besloten online community. Op deze manier kunnen de cursisten al hun vragen direct stellen aan de docenten en kunnen zij kennis uitwisselen met andere studenten.  

Om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met software testen of om je vakkennis up to date te brengen/houden, is de Praegus Online Academy ontstaan. Dit (gratis) online leerplatform biedt verschillende trainingen aan op het gebied van onder meer testautomatisering, performance-, unit- en securitytesten. Per onderwerp worden cursisten eerst de basiselementen bijgebracht, voordat zij zelf aan de slag gaan. Tevens kunnen cursisten hands-on aan de slag met (Open Source) Tooling. De trainingen zijn volledig in het Nederlands en bestaan uit verschillende onderwerpen. Zo zijn er videovoorbeelden, tekstuele uitleg, code voorbeelden, quizvragen en (tussentijdse)opdrachten in de trainingen verwerkt. Na afloop van een training ontvangt de cursist een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.  

Het is ook mogelijk om naast de basiselementen dieper op de materie in te gaan. De verdiepingsslag wordt gemaakt met de betaalde ‘advanced’ trainingen. Bij deze trainingen worden er complexere situaties behandeld en nóg meer functies uitgelicht. Ook hier is het mogelijk voor cursisten om in contact te komen met docenten voor ondersteuning met de onlinesupport module. Hiermee krijgen zij toegang tot de besloten community en kunnen zij kennis delen met andere studenten. 

Bekijk ook het artikel op Computable.nl.

Voor meer informatie over de Praegus Online Academy kunt u contact opnemen met opleidingscoördinator Nicolaï Roos, 06-41 56 52 80, nicolai.roos@praegus.nl of bezoek https://onlineacademy.praegus.nl/

Vond je dit artikel interessant? Deel het op social media!