Cursus Software Tester

Wanneer personen of organisaties zich willen specialiseren als software tester dan krijgen wij vaak de vraag: ‘Welke cursus of training kan ik het beste volgen?’ Een logische vraag, gezien het grote aantal cursussen die beschikbaar zijn. Software testen kent vele aspecten en specialisaties. Naast cursussen die zich richten op deze specialisaties, zijn er ook algemene testcertificeringsopleidingen. Deze opleidingen zijn een goed startpunt voordat u zich verder kunt gaan specialiseren. Na de opleidingen kunt u dan de gewenste cursus voor de door u gewenste specialisatie volgen.

Welke cursussen zijn er?

Bij de Praegus Academy kunt u verschillende cursussen volgen. Wat algemene testcertificeringsopleidingen betreft biedt de Praegus Academy de volgende cursussen aan:

  • TMap
  • ISTQB Foundation
  • ISTQB Advanced

Wat specialisaties betreft zijn de volgende cursussen de meest populaire:

  • Performance Testen;
  • Test Automatisering;
  • Agile en DevOps;

Daarnaast biedt de Praegus Academy ook cursussen aan voor specifieke onderwerpen zoals Privacy Awareness, Security: OWASP top 10 in de praktijk, kickstarts en Debuggen voor testers. Dit zijn korte cursussen waarmee u in een korte tijd, op interactieve wijze op weg wordt geholpen met een specifiek onderwerp.

Praegus Academy

Het uitvoeren van software tests vraagt om zeer specifieke kennis en vaardigheden van de tester. Zeker in dit vakgebied is het belangrijk om mee te gaan met de tijd. Het vakgebied is namelijk continu in beweging door de komst van nieuwe tools, methoden en trends. Onze kennis op het gebied van testen, testautomatisering, performance testen, security testen of advies over de laatste trends delen wij graag met onze Praegus Academy.

Wil je meer leren over software testen? Bekijk onze basis software testen cursussen of basis software testen opleidingen. Naast onze standaard opleidingen, verzorgen we ook Maatwerktrainingen.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.