DevOps Engineer

Wat is DevOps?

DevOps staat voor “development” (Dev) en “operations” (Ops). DevOps is in het leven geroepen om de ontwikkeling en de operaties van software samen te brengen, waarbij de  developer en systeembeheerder functies zijn gecombineerd in één functie.

Wat is een DevOps Engineer?

Een DevOps engineer zorgt ervoor dat alle betrokken onderdelen tijdens de ontwikkeling, integratie en het testen van de software tot aan de publicatie soepel verloopt.

De term ‘DevOps’ komt uit de scrum en agile methode. Deze methodes zorgen ervoor dat ontwikkelteams efficiënter en effectiever te werk gaan. Door functies binnen het ontwikkelteam samen te voegen wordt de kans op fouten sterk gereduceerd.

Wat doet een DevOps Engineer?

De DevOps Engineer zorgt ervoor dat IT-systemen en -processen in gebruik kunnen worden genomen. Hiervoor is de DevOps Engineer al vanaf het begin betrokken bij het ontwikkelproces.

Door de ontwikkelde software uitvoerig te testen, o.a. door testautomatisering, kan de DevOps Engineer nagaan of de systemen en processen perfect op elkaar aansluiten en de veiligheid van het systeem naar behoren werkt en in orde is.

Meer weten over DevOps en testautomatisering?
Bekijk hier hoe Praegus jou kan helpen met de inhuur en uitvoering van testautomatisering in jouw organisatie.

Wij zijn er voor jou/Samen zijn we sterker 

Ben jij op zoek naar DevOps die je kunnen helpen? Wil jij testautomatisering in gaan zetten in jouw organisatie en zoek je hulp hoe je dit het beste kan aanpakken?

De DevOps Engineers van Praegus zijn expert op het gebied van testen, met de focus op testautomatisering. Zij staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen. Of om een keer geheel vrijblijvend te sparren over de voordelen van testautomatisering.

Vacatures DevOps engineer

Op zoek naar een nieuwe uitdaging als DevOps engineer?
Bij Praegus zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen om ons team te versterken.

Praegus Academy

Het uitvoeren van software tests vraagt om zeer specifieke kennis en vaardigheden van de tester. Zeker in dit vakgebied is het belangrijk om mee te gaan met de tijd. Het vakgebied is namelijk continu in beweging door de komst van nieuwe tools, methoden en trends. Onze kennis op het gebied van testen, testautomatisering, performance testen, security testen of advies over de laatste trends delen wij graag met onze Praegus Academy.

Wil je meer leren over het testen van apps? Bekijk onze basis software testen cursussen of basis software testen opleidingen. Naast onze standaard opleidingen, verzorgen we ook Maatwerktrainingen.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.