DevOps Training

De DevOps Training van Praegus geeft inzicht in de principes van DevOps, DevOps & Agile en hoe het proces verloopt. We zien nu, in het verlengde van de beweging naar Agile werken, dat veel bedrijven dit door trekken naar beheer en daarom volgens de DevOps principes willen gaan werken. Hiermee neemt men afscheid van de traditionele werkwijzes en de scheiding tussen ontwikkeling en beheer. Hierdoor komt de standaard rol- en werkverdeling op de helling te staan. Deze ontwikkeling zal de nodige impact hebben op zowel ontwikkelaars als beheerders. Dit leidt vaak tot vragen zoals; Wat is DevOps? Waarin verschilt dit van Agile werken? Hoe verloopt het DevOps proces? Wat is de impact op mijn werk? Dit zijn vragen die in de DevOps Training beantwoord worden.

Wat is DevOps?

Dat is een van de vragen welke binnen de DevOps Training van Praegus zal worden behandeld. Kort omschreven is de afkorting DevOps een samenvoeging van Development (Ontwikkeling) en Operations (Beheer). Dit is precies wat binnen deze methode gebeurt. Er wordt een multidisciplinair team gevormd van ontwikkelaars, testers, andere IT-specialisten en ook beheerders. Deze gaan vervolgens op een Agile wijze samenwerken. Dit om als een team het hele proces van softwareontwikkeling tot en met beheer te ondersteunen. Naast het vormen van een multidisciplinair team zijn er natuurlijk meer zaken nodig om DevOps te kunnen inzetten binnen een organisatie. Deze punten zullen in de DevOps training uitgebreid besproken worden.

DevOps Training

Tijdens de DevOps Training worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat is DevOps?
  • DevOps versus Agile – De verschillen;
  • De plaats van diverse disciplines binnen DevOps;
  • De
    rol van Continuous Integration en Continuous Delivery binnen DevOps;
  • Hoe te testen binnen een DevOps omgeving;

Daarnaast is er binnen deze DevOps Training voldoende ruimte om van gedachten te wisselen over de uitdagingen die u zelf rondom DevOps ervaart. Bent u geïnteresseerd in deze DevOps training? Neem dan contact op met onze Academy.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.