NeoLoad

NeoLoad is een performancetest tool van het bedrijf Neotys. Deze tool biedt snel testdesign, script onderhoud en automatisering voor performancetestscripts. Als tool biedt NeoLoad standaard ondersteuning voor het uitvoeren van load- en stresstesten voor web, mobiel en API’s. Daarnaast kan NeoLoad web, database en applicaties servers monitoren om gedurende de load en stress testen te meten wat de performance van deze servers is. In NeoLoad worden de scripts door middel van een GUI ontwikkeld. De GUI maakt het mogelijk om loops, condities en andere programmeerstructuren op te zetten. Ook ondersteunt NeoLoad het gebruik van JavaScript, om zodoende geavanceerde functies te kunnen bouwen (mocht dit noodzakelijk zijn).

NeoLoad ondersteund Agile, DevOps en CI/CD

De NeoLoad tool is ontwikkeld om Load testen voor Agile en DevOps te ondersteunen. Om dit te kunnen doen biedt NeoLoad de mogelijkheid om de performancetesten te automatiseren met de Continuous Integration oplossing die binnen uw project/organisatie gebruikt wordt. De uitgevoerde performance testen worden dan als Pass/Fail resultaten weergegeven in de Continuous delivery pipeline. Om dit alles te ondersteunen biedt NeoLoad standaard out of the box plug-ins aan voor Continuous Integration, Functional testing tools en Applicatie Performance Management Tools. De web based interface stelt ontwikkelaars en testers instaat om eenvoudig samen te werken met iedereen die betrokken is bij de executie en/of analyse van de performancetesten.

NeoLoad inzetten?

Gaat u NeoLoad binnen uw organisatie inzetten? Dan loopt u vaak, naast de standaard uitdagingen en vragen die het implementeren van een tool met zich meebrengt, tegen uitdagingen/vragen aan zoals:

  • Wat is mijn performance baseline en hoe bepaal ik dat?
  • Welke eisen stellen de performancetesten aan mijn omgevingen.
  • Hoe richt ik NeoLoad in zodat de performance testen representatief zijn.

De experts van Praegus helpen u graag met implementatie van NeoLoad binnen uw organisatie. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.