Performance Testing Using JMeter

Wat houdt Performance Testing Using JMeter in?

Performance Testing Using JMeter is het uitvoeren van performance-, load- en stresstesten via de JMeter. Het uitvoeren van deze testen wordt steeds belangrijker, omdat een systeem, app of website die niet performed  een organisatie direct
(potentiele) klanten kan kosten. Zodoende leidt een trage of slechte performance dus direct tot minder inkomsten. De tool JMeter is een open source tool die precies doet wat hij moet doen zonder allerlei extra features en opsmuk. Als tool bevat JMeter tool alle functionaliteiten die een performance tester nodig heeft voor het uitvoeren van load-, performance- en stresstesten, op
de meest voorkomende omgevingen en technologieën. JMeter ondersteunt onder
andere performance testen voor websites, applicaties, webservices en diverse
databases.

Waarom Performance Testing Using JMeter?

Doordat Performance Testing Using JMeter gebruikt maakt van de open source tool JMeter – welke geschreven is in Java – biedt het de performance testers flexibele oplossing voor het uitvoeren van performance testen. Zo biedt JMeter de performance tester de mogelijkheid om add-ins te schrijven mocht dit nodig om bepaalde testen te kunnen uitvoeren. Door deze flexibiliteit heeft JMeter uitstekende logging mogelijkheden. Mocht de beschikbare logging niet voldoen dat kan er eenvoudig additionele logging gecreëerd worden. Dit maakt het voor de performance tester mogelijk om na het uitvoeren van de performance testen exact die logfiles te hebben die hij nodig heeft voor het uitvoeren van zijn analyses. Op basis van deze logfiles en logging kunnen binnen JMeter grafieken genereerd worden, zodat de performance tester een grafisch overzicht heeft van de uitgevoerde de performancetesten.

Uitdagingen tijdens Performance Testing Using JMeter

Als u Performance Testing Using JMeter wil gaan doen dan zult u naar verwachting diverse uitdagingen ervaren. Zo zal er naast het inrichten en opzetten van de tool een performance baseline moeten worden bepaald. Ook zal de organisatie duidelijke performance requirements moeten opstellen. Daarnaast zal er goed naar de testomgevingen gekeken moeten worden, omdat het uitvoeren van performance testen zeer zeker aanvullende eisen aan deze omgevingen stelt. Wilt u Performance Testing Using JMeter tot een succes maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Praegus. Onze experts hebben een ruime ervaring met performance testen en het gebruik van JMeter. Daardoor kunnen zij en u en uw organisatie verder helpen met performance testen. U kunt bij ons terecht voor advies over welke performance-, load en stress testen er nodig zijn om een gedegen conclusie te trekken over performance van het systeem, app of website under test.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.