Protractor

Als u Angular en/of JavaScript geautomatiseerd wil gaan testen, kunt u de tool Protractor het beste gebruiken. Om testen te creëren maakt Protractor gebruik van zowel JavaScript als Behaviour Driven Development (BDD). Door middel van Behaviour Driven Development is het mogelijk om testen in Protractor te definiëren. Hierdoor is de test leesbaar en begrijpelijk voor de business.

Waarom de Tool Protractor gebruiken?

Waarom zou u de Tool Protractor gebruiken voor uw testen? Met Protractor kunt u – zonder dat u licentiekosten hoeft te betalen – direct beginnen met testautomatisering. De tool Protractor is in het bijzonder gemaakt voor JavaScript en Angular. Een van de voordelen hiervan is dat Protractor zich automatisch synchroniseert met dit framework. Hierdoor hoeven er geen ‘waits’ in de scripts te worden ingebouwd. Daarnaast ondersteunt Protractor het gebruik van Cucumber. Hierdoor kan men de Gherkin Language gebruiken om de geautomatiseerde testen te definiëren. Ook ondersteunt Protractor het gebruik van reusable componenten. Daardoor is het mogelijk om snel en eenvoudig nieuwe geautomatiseerde testen te creëren.

Welke uitdagingen heeft de implementatie van de Tool Protractor?

Omdat de tool open source is, zijn er geen licentiekosten. Echter door het opzetten en inrichten van de tool kunnen er wel kosten ontstaan. De experts van Praegus kunnen u helpen met het inzichtelijk maken van de kosten. Dankzij de uitvoering van een Proof Of Concept (POC) kunnen zij een goede inschatting geven over wat er te doen valt en wat de kosten zijn. Ook kunnen zij het traject van implementatie tot en met gebruik begeleiden. Dit zodat u het meeste voordeel kunt halen uit het gebruik van Protractor. Mocht u meer willen weten, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Praegus.

Bekijk ook:

Onze Academy

Word een testexpert en ga aan de slag met de diverse leerpaden die de Praegus Academy te bieden heeft.

Onze Vacatures

Werken bij Praegus betekent dat je zelf de touwtjes in handen hebt als het gaat om je persoonlijke loopbaanontwikkeling en groei.

Onze Expertises

Wij doen er alles aan om organisaties te verzekeren van de best werkende systemen, applicaties en digitale bedrijfsprocessen.